Λόγοι Αποχώρησης: Πότε και Που το αναφέρουμε

Σχεδιάζοντας το βιογραφικό σημείωμα ενός υποψηφίου, έχουμε πάντα στο μυαλό μας την δομή και το περιεχόμενό του. Γνωρίζουμε λοιπόν εξαρχής, ποιες πληροφορίες θα συμπεριλάβουμε και ποιες από αυτές θα πρέπει ο υποψήφιος να τις αναφέρει σε μελλοντική συνέντευξη.

 

Μια από τις πληροφορίες που συνήθως δεν αναφέρουμε στο βιογραφικό σημείωμα είναι και ο Λόγος Αποχώρησης από την εκάστοτε εταιρία. Κι αυτό όχι γιατί έχουμε κάτι να κρύψουμε, αλλά γιατί το κείμενο του βιογραφικού μας είναι μία μικρή περίληψη της επαγγελματικής μας πορείας. Μέσα σε 1- 2 σελίδες προσπαθούμε να αναδείξουμε τα επαγγελματικά μας επιτεύγματα όσο πιο συνοπτικά γίνεται και να δώσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ικανότητές μας.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των υποψηφίων να μπορέσουν να συμπεριλάβουν στο βιογραφικό  τους κάθε τι που μπορεί να τους ξεχωρίσει, αλλά θα πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι το βιογραφικό είναι η περίληψη που θα τους φέρει πιο κοντά στην συνέντευξη.

(Διαβάστε εδώ το άρθρο για το Μύθο του Πολυσέλιδου Βιογραφικού )

Το στάδιο της συνέντευξης είναι η ευκαιρία του υποψήφιου για να διευκρινίσει οτιδήποτε χρειαστεί και να απαντήσει για τον λόγο αποχώρησης του από την κάθε εταιρία. Άλλωστε, οι Σύμβουλοι Ανθρώπινου Δυναμικού πάντοτε θέτουν το ερώτημα της αποχώρησης, ενώ παράλληλα λαμβάνουν συστάσεις και επαληθεύουν τις πληροφορίες που δίνει ο υποψήφιος στην συνέντευξή του.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2020