Τα λάθη του Υποψηφίου σε μία Συνέντευξη

Σε μία επαγγελματική συνέντευξη το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εντυπωσιάσετε! ΛΑΘΟΣ!

Κι όμως σε μία συνέντευξη το να εντυπωσιάσετε, είτε με τις γνώσεις σας είτε με την προϋπηρεσία σας, δεν είναι αρκετό. Σίγουρα είναι σημαντικά συστατικά για την επιτυχία αλλά δεν μπορούν από μόνα τους να σε οδηγήσουν σ’ αυτήν.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο, πάμε να δούμε τα λάθη που μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι σε μία συνέντευξη.

  1. Μιλάτε στον ενικό – Όταν πηγαίνετε για συνέντευξη θα πρέπει να τηρείτε μία επαγγελματική συμπεριφορά, που σημαίνει- εκτός των άλλων- ότι θα πρέπει να απευθύνεστε στον πληθυντικό αριθμό στον άνθρωπο που σας παίρνει την συνέντευξη. Μη ξεχνάτε ότι η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική.
  2. Δεν μιλάτε καθόλου ή μιλάτε πάρα πολύ – Παν μέτρον άριστον! Θα αντιλαμβάνεστε κι εσείς ότι το να είστε σε μία συζήτηση δύο ή τριών ατόμων και ο ένας να μη μιλάει καθόλου ή πάρα πολύ σίγουρα δεν βοηθάει την κουβέντα και δεν δίνει την δυνατότητα στον συνεντευξιαζόμενο να αναδείξει τις δυνατότητές του.
  3. Αναλύετε τις αρμοδιότητές σας λέγοντας “εμείς” – Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι να αναλύουν τις αρμοδιότητες της προηγούμενης θέσης τους στον πρώτο πληθυντικό. π.χ. βγάζαμε τον οικονομικό προϋπολογισμό ή εξυπηρετούσαμε τους πελάτες μας. Μ’αυτό τον τρόπο δίνετε άθελά σας την εικόνα του υπαλλήλου που δεν παίρνει αποφάσεις, που οι αρμοδιότητές του είναι λιγότερες απ’ όσες αναφέρει ή ακόμα κι ότι δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες της θέσης του. Συμβουλή μας είναι να μιλάτε σε πρώτο ενικό για τον εαυτό σας για να αναδείξετε καλύτερα τις αρμοδιότητές σας.
  4. Δεν λέτε την αλήθεια για τους λόγους αποχώρησής σας από τον προηγούμενο εργοδότη σας – Όσο κι αν θέλετε να κρύψετε τους πραγματικούς λόγους, να ξέρετε ότι δεν κρύβονται. Εάν όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι recruiters επικοινωνούν με τους εργοδότες σας για συστάσεις, με σκοπό να λάβουν πληροφορίες για την εργατικότητά σας, τον επαγγελματισμό σας αλλά και τον χαρακτήρα σας. Οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πείτε την αλήθεια!
  5. Μη επαγγελματική ενδυμασία – Τέλος, θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να μη παραμελούν την εμφάνισή τους και να ακολουθούν έναν επαγγελματικό τρόπο ένδυσης. Ακόμα και ο τρόπος ένδυσης μας, αντανακλά τον επαγγελματισμό του υποψηφίου. Χωρίς πολλά έξοδα, με απλά ρούχα μπορείτε εύκολα να επιτύχετε μία επαγγελματική εμφάνιση.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2016