Γιατί Δυσκολεύεσαι να βρεις Προσωπικό?

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες σε διάφορους κλάδους, που αποδεδειγμένα  δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό και να εντάξουν στην ομάδα τους. Δυσκολεύονται, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση και αξιολόγηση υποψηφίων, να σπαταλούν αρκετές εργατοώρες αλλά και να βρίσκονται σε μια καθημερινή ρουτίνα εργασίας. Παρόλες τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Έχεις αναρωτηθεί το ΓΙΑΤΙ?

  • Γιατί προσλαμβάνονται μαζικά εργαζόμενοι, όπου στο τέλος οδηγούνται σε αποχωρήσεις?
  • Γιατί παρόλο την συνεχή αναζήτηση, οι υποψήφιοι που δέχονται να συνεργαστούν είναι ελάχιστοι?
  • Γιατί κάποιες εταιρείες δεν μπορούν να κρατήσουν τα πολύτιμα στελέχη τους?

Από τα χρόνια εμπειρίας μας, μπορούμε να πούμε ότι ο λόγος δεν είναι πάντα οικονομικός. Ο λόγος είναι πιο ουσιαστικός, που μερικές φορές ξεπερνά την οικονομική ικανοποίηση.

Εταιρείες ψάχνουν Υπαλλήλους με τα κιάλια!

Είσαι μια τέτοια επιχείρηση?

Βρισκόμαστε πλέον σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι αξιολογούν εκτός από τις οικονομικές απολαβές και άλλες παραμέτρους για μια συνεργασία με εταιρείες. Οι στόχοι της εταιρείας, η εξέλιξή της στα χρόνια, οι σταθερές συνεργασίες της με το προσωπικό της (εργασιακή ασφάλεια), η αναγνώριση των προσπαθειών του προσωπικού, η οικονομική εξέλιξη, το όνομά της στην αγορά (employee experience & employer branding) , ο ανθρωποκεντρικός της χαρακτήρας, η διατήρηση ενός hybrid ή remote working και άλλα πολλά.

Εσύ αναγνωρίζεις αυτά τα χαρακτηριστικά στην εταιρεία σου; Αν ναι, τότε σίγουρα δεν έχεις πρόβλημα προσέλκυσης υποψηφίων.

Αν όχι, τότε πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τους εταιρικούς σου στόχους και να γίνεις πιο ανθρωποκεντρική εταιρεία.

Έρευνες έδειξαν ότι οι εταιρείες, κατά μέσο όρο χρειάζονται 1 μήνα για να αντικαταστήσουν  κάθε υποψήφιο που αποχωρεί από αυτή. Ενώ το αρνητικό employee experience & employer branding, μπορεί να κοστίσει αρκετά στην προσέλκυση υποψηφίων.

 

©ND Consulting Quality Solutions 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA