Εργασία στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό;

Η εργασία έχει πλέον την τιμητική της στα χρόνια της κρίσης. Φοιτητές, απόφοιτοι, υπάλληλοι ή μη, όλοι ενδιαφέρονται και συζητούν για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Μία απάντηση στην κρίση είναι η μετανάστευση, όπου Έλληνες αποφασίζουν να αφήσουν τη χώρα μας για να συνεχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα σε χώρες της Ε.Ε ή εκτός, ενώ άλλοι συνεχίζουν να επιμένουν ελληνικά.

Η οικονομική μετανάστευση σε νούμερα:

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, για πρώτη φορά μιλάει για τη μετανάστευση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας. Υπολογίζεται ότι 1.764.000 Έλληνες μετανάστευσαν τον 20ό και 21ο αιώνα για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Μπορεί η ανάγνωση αυτών των στοιχείων να μη σας προβληματίζει, αλλά αν το δούμε σε ποσοστά θα συνειδητοποιήσετε ότι το φαινόμενο της οικονομικής μετανάστευσης είναι αρκετά μεγάλο. Σχεδόν το 52% των νέων εργαζομένων αποφασίζει να εργαστεί σε ξένες χώρες αλλά και σχεδόν το 52%  των νέων εργαζομένων λείπει από το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας.

Η ανεργία στην Ελλάδα:

Από την άλλη μεριά, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε – κατά την Eurostat –  στο 23,4% τον Αύγουστο του 2016.  Όσο κι αν οι υποσχέσεις για μείωση της ανεργίας δίνουν και παίρνουν, οι στατιστικές εμφανίζουν μια άλλη εικόνα. Η κατηγορία που έχει πληγεί περισσότερο είναι άτομα από 25 ετών και κάτω, γυναίκες αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό από 42 ετών και πάνω.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι ύστερα από σχεδόν 6 χρόνια κρίσης, 1.764.000 Έλληνες μετανάστες και μία ανεργία που στο σύνολο της Ε.Ε αγγίζει το 9,8% , η οικονομική κρίση πλέον βρίσκεται παντού.  Αυτό που αλλάζει είναι η δική μας αισιοδοξία αλλά και η προσωπική προσπάθεια και αναζήτηση του καθενός για εργασία και μία καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Εάν είσαστε από αυτούς που σκέφτονται την πιθανότητα μετανάστευσης ή την παραμονή σας στην χώρα, να είστε σίγουροι ότι κανένα άρθρο, καμία συμβουλή ή κανένα στατιστικό στοιχείο δεν πρέπει να σας επηρεάζει. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτεραιότητες, τα δικά του κριτήρια αλλά και τις δικές του ανάγκες.

Εάν θέλετε να παραμείνετε και να εργαστείτε στην Ελλάδα, ξέρετε ότι θέλει χρόνο, υπομονή και προσπάθεια και σίγουρα κάποια στιγμή οι προσπάθειές σας θα ευοδώσουν.

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, αλλά την διαφορά την κάνει η συμπεριφορά μας και η ψυχολογία μας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2016