Συνέντευξη: Πώς πρέπει να απαντάτε σε δύσκολες ερωτήσεις

Η διαδικασία της συνέντευξης είναι μια στρεσογόνα διαδικασία για τους περισσότερους υποψηφίους. Κι όσο καλά κι αν είστε προετοιμασμένοι, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε “δύσκολες” ερωτήσεις που θα σας κάνουν να κομπιάσετε για λίγο. Εκείνα τα δευτερόλεπτα, που για σας θα φανούν ίσως και ώρες, θα προσπαθείτε να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να απαντήσετε διπλωματικά, εάν θα πρέπει να πείτε την αλήθεια, εάν θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια ή να πείτε αυτά που είστε βέβαιοι ότι θέλουν να ακούσουν.

Τελικά πήρατε την σωστή απόφαση; 

Όσο κι αν θέλετε να πάρετε την σωστή απόφαση, εκείνη την στιγμή θα επιλέξετε με το ένστικτο. Το ζήτημα είναι την επόμενη φορά να είστε προετοιμασμένος για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

  • Η σίγουρη και πιο αποδοτική λύση είναι η ειλικρίνεια. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ποτέ δεν θα χρειάζεται να θυμηθείτε τι πρέπει να πείτε και πως να το πείτε. Με την ειλικρίνεια θα μπορείτε να απαντάτε πάντα με άνεση και γρήγορα σε όλες τις ερωτήσεις και θα μεταδίδεται την σιγουριά στον συνομιλητή σας. Κι αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας. Να μην αφήσετε ούτε στιγμή τον Σύμβουλο ή τον υποψήφιο εργοδότη σας να αμφιβάλλει για εσάς και την προϋπηρεσία σας.
  • Πρέπει να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμα κι αν δεν θέλετε. Η ευγένεια και η προσωπικότητά σας, δυστυχώς θα φανεί μόνο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και μετά δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αλλάξετε. Έτσι θα πρέπει να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις που θα σας γίνουν ακόμα κι αν σε μερικές υπό άλλες συνθήκες δεν θα απαντάγατε. Ακόμα κι αν κάποιες ερωτήσεις σας φέρουν σε δύσκολη θέση, καλό είναι να απαντήσετε χωρίς όμως να τοποθετηθείτε ουσιαστικά. Σε κάποιες περιπτώσεις η διπλωματία θα σας βγάλει από δύσκολες καταστάσεις, αλλά και πάλι εσείς θα είστε αρκετά ευγενής ώστε να μη δείξετε την δυσαρέσκειά σας ή προσβάλλετε τον συνομιλητή σας.
  • Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε να απαντήσετε σε κάποια ερώτηση, είναι προτιμότερο να το δηλώσετε παρά να μαντέψετε, γιατί κάτι τέτοιο γίνεται εύκολα αντιληπτό από ανθρώπους του χώρου που σίγουρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αντιδράσουν αρνητικά προς την υποψηφιότητά σας.

Η ειλικρίνεια και η προσωπικότητά σας είναι οι μόνοι παράγοντες που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2017