Τα πιο Στρεσογόνα Επαγγέλματα

Η CareerCast στην Αμερική με έρευνά της προσπάθησε να παρουσιάσει τα 10 πιο στρεσογόνα επαγγέλματα. Η έρευνα αυτή αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια ύστερα από δεκαετίες, η οποία θα μας δείξει ποια σύγχρονα επαγγέλματα είναι αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος στους υπαλλήλους τους είτε λόγω των αντίξοων συνθηκών τους είτε λόγω της επικινδυνότητάς τους αλλά ακόμα και για την δύσκολη επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα 10 πιο στρεσογόνα επαγγέλματα κατά την CareerCast είναι:

  1. Πυροσβέστες
  2. Αστυνομικοί
  3. Στρατηγοί
  4. Στρατιωτικοί
  5. Πιλότοι πολιτικής προστασίας
  6. Υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων
  7. Φωτορεπόρτερ
  8. Ρεπόρτερ εφημερίδας
  9. Οδηγός ταξί
  10. Στελέχη δημοσίων σχέσεων

Οι πυροσβέστες, όπως και οι αστυνομικοί, οι στρατηγοί, οι στρατιωτικοί και οι πιλότοι πολιτικής προστασίας είναι από τα επαγγέλματα που θεωρούνται άκρως επικίνδυνα. Αυτός ο κίνδυνος αυξάνει τα επίπεδα άγχους και τα εντάσσει στα 10 πιο στρεσογόνα επαγγέλματα. Τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και τα στελέχη δημοσίων σχέσεων έχουν να αντιμετωπίσουν άκρως αγχοτικές καταστάσεις, deadlines, γρήγορες αποφάσεις και ανάληψη ευθυνών. Από τη φύση τους αυτά τα επαγγέλματα είναι άκρως στρεσογόνα. Τέλος, οι οδηγοί ταξί, οι φωτορεπόρτερ και οι ρεπόρτερ εφημερίδας ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για να ανταπεξέλθουν στην εργασία τους και να την βγάλουν εις πέρας με επιτυχία. Αυτό από μόνο του είναι μια διαρκής αίσθηση άγχους.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την έρευνα της CareerCast, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στρεσογόνα επαγγέλματα και ειδικά αυτή την περίοδο όπου η οικονομική κρίση πλήττει σχεδόν όλη την αγορά εργασίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2017