Το άγχος των εργοδοτών: Πόσο μας επηρεάζει;

Μόλις διαβάσατε το τίτλο του άρθρου αυτού, τι σας ήρθε στο μυαλό; Ίσως κάτι που έχετε ζήσει; Κάτι που έχετε δει; Ακόμα κι αν δεν έχετε βιώσει μία παρόμοια κατάσταση, μπορείτε παρ’ όλα αυτά να αντιληφθείτε τις συνέπειες.

άγχος εργοδότη

Εργοδότης είναι αυτός ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη ή στην απόλυτη ήττα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την καθοδήγησή του, το πλάνο του, το όραμα που έχει αλλά και από την ψυχολογία του. Η ψυχολογία κάνει τη διαφορά!

Είναι λογικό σε κάθε τι που κάνουμε (ως εργοδότες) να υπάρχει ένα άγχος , κι αυτό γιατί θέλουμε να επιτύχουμε, θέλουμε να αναγνωριστεί η δουλειά μας αλλά και γιατί από εμάς εξαρτάται και η δουλειά πολλών άλλων ανθρώπων. Αλλά… υπάρχει κι ένα αλλά, το οποίο το ξεχνάμε ή δεν το έχουμε σκεφτεί… Αυτό λοιπόν που ξεχνάμε είναι και η ψυχολογία των υπαλλήλων μας. Το υπερβολικό άγχος του εργοδότη, το οποίο εξωτερικεύει πολλές φορές λανθασμένα, επηρεάζει σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας του. Τους κάνει όλους εξαιρετικά αγχωμένους, νευρικούς, μειώνει την παραγωγικότητά τους, τους κάνει ευθυνόφοβους αλλά και διστακτικούς. Όλα αυτά είναι παράγοντες που δρουν αρνητικά προς την εταιρεία.

 

Συμπερασματικά, βλέπουμε ότι η ψυχολογία και η συμπεριφορά ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει μία ολόκληρη ομάδα, που είτε θα την οδηγήσει στην επιτυχία είτε στην καταστροφή. Γι’αυτό ο κατάλληλος εργοδότης είναι αυτός που μπορεί να μετατρέπει το δικαιολογημένο του, κατά τ’ άλλα, άγχος σε δημιουργικό αλλά και να μπορεί να καθοδηγεί την ομάδα του ανεξαρτήτων συνθηκών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2017