Περίοδος ανεργίας: Μέρες αδράνειας ή παραγωγικότητας;

Σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, τα ποσοστά ανεργίας έχουν αυξηθεί. Αλλά εκτός από τους ψυχρούς αριθμούς, εμείς προτιμάμε να βλέπουμε και να εστιάζουμε στους ανθρώπους. Έτσι μέσα απ’ αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για την περίοδο ανεργίας που αρκετοί άνθρωποι βιώνουν και θα αποφασίσουμε μαζί αν είναι μία περίοδος επαγγελματικής αδράνειας ή όχι.

Η ανεργία από μόνη της είναι μία αγχωτική κατάσταση, που μας ωθεί στον επαναπρογραμματισμό της ζωής μας, του ελεύθερου χρόνου μας και των στόχων μας. Οτιδήποτε μας βγάζει από την καθημερινότητά μας σίγουρα μας αγχώνει και μας προβληματίζει, αλλά η σωστή οργάνωση μπορεί να μας σώσει.

Σε μια τέτοια περίοδο συνήθως οι επιλογές είναι 2: ή να αδρανήσουμε ή να δράσουμε. Εάν σας φαίνεται πιο λογική η επιλογή της αδράνειας, δείτε πόσες επιλογές έχετε και ίσως δεν τις έχετε σκεφτεί.

Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε την περίοδο της ανεργίας:

  • Κάντε όλα όσα θα θέλατε να κάνετε αλλά δεν βρίσκατε χρόνο – Έχετε κάποιο χόμπι, σας αρέσει να περπατάτε ή να κάνετε ποδήλατο; Τώρα έχετε τον χρόνο! Οποιαδήποτε δραστηριότητα κι αν επιλέξετε σίγουρα θα σας ηρεμήσει και θα μπορέσετε με καθαρό μυαλό πλέον να θέσετε τους επόμενους στόχους σας.
  • Απολαύστε την ζωή χωρίς να σπαταλήσετε χρήματα – Περάστε χρόνο με την οικογένειά σας και με τα παιδιά σας, που λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσατε να τους χαρείτε. Δείτε τους φίλους σας, κάντε μία βόλτα στην θάλασσα, δείτε κόσμο. Τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας δίνουν ζωή, μη το ξεχνάτε!
  • Γεμίστε τις μπαταρίες σας – Είναι ευκαιρία να ξεκουραστείτε και να ηρεμήσετε από την ένταση της δουλειάς. Εκμεταλλευτείτε το!

Αφού λοιπόν δώσετε χρόνο στον εαυτό σας ήρθε η ώρα και για δράση:

  • Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που έχετε και δηλώστε συμμετοχή σε σεμινάρια, εκπαιδεύσεις ή πιστοποιήσεις – Τώρα είναι η ευκαιρία σας να ενισχύσετε τις γνώσεις σας και να προσθέσετε πόντους στο βιογραφικό σας. Έτσι θα επανέλθετε στην αγορά εργασίας δυναμικά!
  • Μάθετε ξένες γλώσσες – Ξεκινήστε μία νέα ξένη γλώσσα ή πάρτε και το επόμενο πτυχίο στην γλώσσα που ήδη γνωρίζετε. Μάθετε τώρα που έχετε χρόνο.
  • Συμμετέχετε σε συνέδρια που αφορούν τον κλάδο εργασίας σας – Εκτός του ότι θα μάθετε όλα τα νέα στον κλάδο σας και θα παραμείνετε ενημερωμένοι, θα κάνετε νέες γνωριμίες και θα δικτυωθείτε. Ίσως εκεί να δεχθείτε νέες επαγγελματικές προτάσεις.
  • Οργανωθείτε και στείλτε το βιογραφικό σας – Κάντε έρευνα, δείτε αγγελίες και κρίνοντας ποιες απ’ αυτές είναι ιδανικές για εσάς, στείλτε το βιογραφικό σας.

 

Καλή σας επιτυχία!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2017