Ποιες αγγελίες να βάλετε στόχο!

Οι πηγές στις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε αγγελίες με θέσεις εργασίας είναι πλέον πολλές. Είτε σε έντυπα φυλλάδια είτε μέσω του διαδικτύου, οι επιλογές είναι άφθονες. Ποιες είναι όμως οι αγγελίες που πρέπει να βάλετε στόχο;

Τα tips για να βρείτε τις αγγελίες που ταιριάζουν σε σας είναι τα ακόλουθα:

  • Προϋπηρεσία – Παρατηρώντας το βιογραφικό σας ποια είναι η θέση στην οποία έχετε μεγαλύτερη προϋπηρεσία; Αυτή να ακολουθήσετε. Όσο μεγαλύτερη προϋπηρεσία έχετε σε μία θέση τόσο πιο “εύκολα” μπορείτε να συνεχίσετε την καριέρα σας σ’ αυτή.
  • Βάλτε εφικτούς στόχους – Σκεφτείτε που θέλετε να φτάσετε, αλλά πάντα να σκέφτεστε εάν αυτοί οι στόχοι είναι πραγματικοί. Βάλτε πολλούς αλλά μικρούς στόχους για να μπορείτε να τους φτάσετε. Έτσι κάντε ένα βήμα κάθε φορά στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.
  • Εργοδότης – Άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να δίνετε σημασία είναι το όνομα ή η περιγραφή της εταιρίας. Εφόσον βρίσκεστε στον χώρο θα γνωρίζετε ποιας εταιρείας η φιλοσοφία σας ταιριάζει και μπορείτε να ανταπεξέλθετε. Μη στέλνετε άσκοπα βιογραφικά σε όσες εταιρείες βρίσκετε μπροστά σας. Χάνετε χρόνο.
  • Μη ξεφεύγετε από τους στόχους σας – Σίγουρα θα αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες στην αναζήτηση εργασίας σε οποιαδήποτε κατηγορία. Αυτό όμως που θα σας ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους είναι η επιμονή σας. Συνεχίστε να στέλνετε το βιογραφικό σας σε αγγελίες που σας ενδιαφέρουν.
  • Προδιαγραφές – Υπάρχουν αγγελίες που ίσως κάποια προσόντα ή προϋπηρεσία δεν τα κατέχετε. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Εάν πληρείτε τις κύριες προδιαγραφές, τότε μία μικρή διαφορά σε δευτερεύοντα θέματα δεν θα βλάψουν κανέναν. Στείλτε το βιογραφικό σας.
  • Μην χάνετε χρόνο – Εάν ξοδεύετε τον χρόνο σας στέλνοντας βιογραφικά σε όποια αγγελία πέσει μπροστά σας, τότε το πιο πιθανό είναι να χάσετε χρόνο από θέσεις οι οποίες όντως ταιριάζουν στο προφίλ σας. Χάνοντας χρόνο εσείς, χάνουν χρόνο και οι εταιρίες που αξιολογούν τα βιογραφικά σας και το πιο πιθανό είναι να μην ασχοληθούν με το βιογραφικό σας ξανά.

Καλή Επιτυχία!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2016