Ο μύθος του πολυσέλιδου βιογραφικού σημειώματος

Λαμβάνοντας και αξιολογώντας καθημερινά χιλιάδες βιογραφικά σημειώματα, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν αρκετά βιογραφικά που όχι μόνο ξεπερνούν τις 2 σελίδες αλλά φτάνουν και τις 10.

Είναι προφανές ότι οι 10 σελίδες είναι υπερβολή, αλλά μήπως και οι 2 σελίδες είναι;

Με το δίκιο σας να σκεφτείτε ότι ίσως η προϋπηρεσία σας είναι μεγάλη όπως και οι αρμοδιότητές σας, ή ακόμα και οι σπουδές σας και τα πτυχία σας είναι πολλά για να χωρέσουν σε μία σελίδα.

Αυτό όμως που χρειάζονται οι εταιρείες είναι μία ξεκάθαρη και γρήγορη εικόνα του προφίλ σας και κατά συνέπεια του βιογραφικού σας. Ο φόρτος εργασίας των εταιρειών δεν επιτρέπει στους συμβούλους να προσφέρουν πάνω από 1 λεπτό σε κάθε βιογραφικό. Γι’ αυτό τον λόγο, το βιογραφικό σας πρέπει να είναι περιεκτικό και κατατοπιστικό. Μπορείτε να συμπεριλάβετε όλη σας την προϋπηρεσία και τις σπουδές σας ακόμα και σε μία μόλις σελίδα. Το κλειδί σ ‘ αυτό είναι η οργάνωση του κειμένου που μπορείτε να διαβάσετε σ’ένα επόμενο άρθρο ή να κατεβάσετε το πρότυπο βιογραφικό σημείωμα της ND Consulting και να δείτε την οργάνωση αυτού του προτύπου, πατώντας εδώ! 

Άλλωστε αυτό που εσείς θέλετε είναι να δώσετε μία ιδέα του προφίλ σας και τις λεπτομέρειες θα έχετε την ευκαιρία να τις αναλύσετε στην συνέντευξή σας.

Εν κατακλείδι, ένα καλό βιογραφικό, ποιοτικά και ποσοτικά θεωρείται αυτό που δεν ξεπερνά τις 3 σελίδες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2016