Προσωρινή απασχόληση: Ευκαιρία ή Εμπόδιο;

Σε μια περίοδο ανεργίας, η αναζήτηση της επόμενης επαγγελματικής ευκαιρίας είναι το ζητούμενο. Όμως όταν αυτή η ευκαιρία αργεί, η εναλλακτική κίνηση είναι η αναζήτηση προσωρινής εργασίας. Και όταν λέμε “προσωρινή εργασία” εννοούμε κάθε εργασία που δεν είναι σχετική με την έως τώρα προϋπηρεσία ή με τις σπουδές μας. Είναι δηλαδή μια “προσωρινή” λύση ώστε να καλύψει το επαγγελματικό κενό.

Αυτή η λύση όμως είναι μία ευκαιρία ή εμπόδιο στην έως τώρα επαγγελματική μας πορεία ή στις σπουδές μας;

Αναζητώντας μια προσωρινή απασχόληση, σίγουρα αυξάνουμε τις πιθανότητες για εύρεση εργασίας αλλά και μειώνουμε την περίοδο ανεργίας μας. Είναι μία αρκετά καλή λύση για να μην αφήσουμε κενό στο βιογραφικό μας, να δείξουμε αποφασιστικότητα αλλά και εργατικότητα στον επόμενο εργοδότη μας.

Στην αντίθετη πλευρά όμως, η προσωρινή απασχόληση θεωρείται για μερικούς ως ένα εμπόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους. Είτε γιατί μια προϋπηρεσία μη σχετική με τις θέσεις που θέλουν να διεκδικήσουν, θα θεωρηθεί μειονέκτημα για τον επόμενο εργοδότη  είτε γιατί φοιτητές που εργάζονται παράλληλα παραμελούν τελικά τις σπουδές τους και απομακρύνονται από τον στόχο τους.

Η προσωρινή απασχόληση μπορεί να δράσει θετικά εάν γίνει για τους σωστούς λόγους και παραμείνεις στον στόχο σου. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα σου, εφόσον το χειριστείς σωστά!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2020