Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Σ.Ε.Π

Έρευνες δείχνουν πως ένα μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων σε εταιρίες της Ευρώπης, που είτε τυχαία είτε αναγκαστικά ακολούθησαν μία συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία, εμφάνισαν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης, από τους υπαλλήλους που επέλεξαν μία συνειδητή επαγγελματική κατεύθυνση.

Σε μια τέτοια εποχή, λοιπόν, που όλα είναι ρευστά και οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας συνεχείς, είναι μεγάλης σημασίας, η δυνατότητα επιλογής εργασίας, σε προσωπικό αλλά και σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

Τα ερωτηματολόγια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, δίνουν την δυνατότητα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, να αγγίξουν το προσωπικό τους όνειρο. Όταν ήδη γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας αλλά και την επαγγελματική μας κλίση, τότε έχουμε κάνει ένα βήμα προς την επαγγελματική αλλά και προσωπική μας ικανοποίηση.

Μέσα από κλειστού τύπου ερωτήσεις και σε μικρό χρονικό διάστημα, οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα δυνατά τους σημεία αλλά και πως αυτά μεταφράζονται σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Τα τεστ αυτά, μετρούν διαστάσεις όπως αριθμητικές, ορθογραφικές, μηχανικές, ταχυτητας κ.α, όπου αφού αξιολογηθούν και επεξεργαστούν σε συνδιασμό με τα ενδιαφέροντα των μαθητών, παρουσιάζεται μία λίστα επαγγελματικών κατηγοριών και ενδιαφερόντων κατά σειρά προτίμησης.

Ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός, είναι το κλειδί της επιτυχίας!

Σε ΣυΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ All About Mental Health 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2016