Τι είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους εργαζόμενους;

Αν μπορούσατε να γνωρίζετε τι προβληματίζει ή απασχολεί τους υπαλλήλους σας ή τους συναδέλφους σας, θα θέλατε να το μάθετε;

Δουλεύοντας πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα σε ένα γραφείο, μία εταιρεία, με συγκεκριμένους κανόνες, συγκεκριμένους συναδέλφους και πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις , είναι βέβαιο ότι υπάρχουν θέματα που απασχολούν είτε λιγότερο είτε περισσότερο τον κάθε εργαζόμενο. Αυτά τα θέματα αν έχουν έντονο χαρακτήρα τότε οι εργαζόμενοι τα μεταφέρουν και στο σπίτι τους, δυσχεραίνοντας περισσότερο τα πράγματα. Ποια είναι όμως αυτά τα σημαντικά προβλήματα που μπορεί να απασχολούν τους εργαζομένους;

Η έρευνα που έγινε στην Αμερική δίνει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Υπάλληλοι εταιρειών απάντησαν για το τι είναι αυτό που τους απασχολεί περισσότερο, όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον, και οι απαντήσεις τους είναι οι ακόλουθες:

  • Το 62% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αυτό που τους απασχολεί περισσότερο στην δουλειά είναι το εργασιακό στρες, σε τέτοιο βαθμό που τους δημιουργεί πρόβλημα κι εκτός εργασίας.
  • Ακολουθεί με 17% η εργασιακή ανασφάλεια που αισθάνονται μαζί με την δυσαρέσκεια στην δουλειά τους.
  • Στην συνέχεια έρχονται οι δύσκολες εργασιακές σχέσεις με συναδέλφους με 6,4%
  • Με μικρή διαφορά μεταξύ τους ακολουθούν το σύνδρομο της επιβίωσης και η “απειλή” ή η πραγματοποίηση της απόλυσης.
  • Με μικρά ποσοστά ακολουθούν οι δυσκολίες στην επικοινωνία με τα διευθυντικά στελέχη, η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας και τέλος οι συνεχής αλλαγές στους εργασιακούς κανονισμούς.

 

 

Το εργασιακό άγχος φαίνεται ότι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των υπαλλήλων, τόσο που μελέτες έχουν δείξει ότι σε υπερβολικό βαθμό μπορεί και να μειώσει την επίδοση στην εργασία, να οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις ή να επηρεάσει και την υπόλοιπη ομάδα.

Η λύση είναι να δώσουμε όλοι μας έμφαση στην ψυχολογία των υπαλλήλων μας. Να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους, να τους ακούμε. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και οι εργαζόμενοι θέλουν και επιζητούν την προσοχή μας κι αν εμείς δεν είμαστε εκεί να τους ακούσουμε, τότε οι επιπτώσεις θα φανούν στην δουλειά τους.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

© ND Consulting Quality Solutions 2017